15 agosto 2014

MALLORCA GAY CHORUS FESTIVAL Andratx 2015

Ahir dijous, a les 7 de l'horabaixa, al pati del Castell de Son Mas d'Andratx, es va presentar a la premsa i als mitjans de comunicació el Mallorca Gay Chorus Festival Andratx 2015.  Es tracta del primer festival internacional d'agrupacions corals gais que es farà a Espanya, una trobada cultural única fins ara al nostre país, i que reunirà a diverses corals provinents d'arreu d'Europa. Aquest festival està organitzat conjuntament per l'Ajuntament d'Andratx i pel Mallorca Gay Men's Chorus, i es durà a terme durant els dies 7, 8 i 9 de maig de 2015.  

Tot i que encara no està definit ni tancat el llistat de corals que hi participaran, ja hi ha contactes amb diverses agrupacions corals interessades de França, Anglaterra, Alemanya i Suècia.  Provinents de Barcelona també hi participaran els Barcelona Rainbow Singers, el primer cor gai de l'estat espanyol, i com a coral amfitriona també hi participarà el Mallorca Gay Men's Chorus. Durant els dies del festival, les agrupacions corals participants, a part d'actuar a Andratx, també oferiran concerts a diversos escenaris de Mallorca, i al mateix temps, tindran l'oportunitat de conèixer alguns indrets de l'illa fent excusions i visites culturals, a part també de fer coneixença i establir lligams i vinces amb la resta d'agrupacions participants. 

La roda de premsa va comptar amb la presència del batle d'Andratx, Llorenç Suau, la regidora de Cultura, Anabel Curto, el tècnic de Cultura, Miquel Àngel Marroig, i el director del Mallorca Gay Men's Chorus, Joan Laínez.  A l'acte també hi varen assistir el president de l'Associació d'Hotelers d'Andratx, Gerard Pasón, així com també un representant del Grup Trui, entitats aquestes que col·laboraran en l'organització del festival. Segons afirmaren els responsables del consistori andritxol, la idea d'organitzar el primer Mallorca Gay Chorus Festival Andratx 2015 neix de l'èxit assolit pel Mallorca Gay Men's Chorus (MGMC) a les seves actuacions a Andratx.  

Aquesta agrupació coral masculina, formada per 40 veus i 15 músics, ha omplert l'aforament disponible sempre que ha actuat a Andratx. El batle d'Andratx, Llorenç Suau, i la regidora de Cultura, Anabel Curto, acceptaren la proposta d'acollir una trobada internacional de corals gais, atesa la magnífica resposta del públic mallorquí i estranger a aquests espectacles. L'acte de presentació del festival va comptar també amb la presència dels cantaires del MGMC els quals, en finalitzar la roda de premsa, varen interpretar algunes cançons del seu darrer espectacle "Hello Musik", que presentaran a Andratx el pròxim dijous 21 d'agost, a les 22 hores, en un concert què l'organització s'ha vist obligada a traslladar de l'espai inicialment previst, la clastra del Castell de Son Mas, a les terrasses de Barba-Roja, a l'exterior del castell, atès que en pocs dies s'han exhaurit les localitats disponibles. 

D'aquesta forma, es disposarà d'un aforament molt més gran al voltant de les 700 localitats.   Aquest concert comptarà amb la música en directe dels músics de la Jove Orquestra Balear i de la banda de rock del MGMC, i amb la participació i actuació de la cantant Bilonda, el cantant i actor Edu Morlans, l'actor Dani López, i la companyia de teatre Embruixart

No hay comentarios:

ESPORLES ORGULLOSA hoy en Esporles. ¡¡LA FIESTA!!

Chiquis que esto del ESPORLES ORGULLOSA es esta tarde. LGTBIQ y heteros gay friendly del mundo. Turistas buscando festival. Esto es HOY.  Mu...